Allardyce stopt na roerig jaar als trainer: "Geen ambities meer"

23 mei 2017, 22:35

Sam Allardyce gaat niet verder als coach van Crystal Palace. Hoewel hij bij de Premier League-club nog een contract voor twee seizoenen had liggen, lijkt hij na een voor hem zeer bewogen jaar zich niet langer fulltime te willen bezighouden met de voetballerij.

"Dit is het juiste moment, ik heb geen ambities meer om een andere baan te nemen, ik wil gewoonweg genieten van de dingen die je mist als je twentyfourseven met een voetbalclub bezig bent", zo verklaart de Engelsman in een openbaar statement.

Het was een vreemd seizoen voor Allardyce, dat aanvankelijk zo mooi begon. Na het EK 2016 kreeg hij zijn droombaan als bondscoach van Engeland. Hij vertrok daar echter al snel nadat undercover journalisten hem advies hadden gevraagd over het ontwijken van bepaalde FA-regels. Hierdoor bleef zijn carrière als bondscoach steken op interland.

Crystal Palace gaf hem toch weer de kans en daar deed hij het naar behoren. De club van Patrick van Aanholt wist zich namelijk te handhaven in de Premier League. Echter lijkt Allardyce daar niet meer volledige voldoening uit te kunnen halen. "Ik ben voorzitter Steve Parish erg dankbaar dat hij mij de kans heeft gegeven mijn reputatie te redden na wat er gebeurd was met het nationale elftal. Daarom vind ik het lastig om nu te vertrekken. Maar er komt een tijd dat je moet nadenken over welke kant je op wil met je leven en die beslissing was makkelijk om te nemen."

Alles bij elkaar is Allardyce 26 jaar als trainer actief geweest voor tal van Engelse clubs en het Ierse Limerick. Prijzen op het hoogste niveau pakte hij niet, maar wel werd hij twee keer kampioen op lagere niveaus en ook wist hij daarbuiten om nog een paar keer te promoveren.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen