Bruins Slot: "Vervolgens kruip ik in het hoofd van Mourinho"

24 mei 2017, 07:44

Ajax speelt woensdagavond haar tiende Europese finale uit de historie. Een daarvan vond dertig jaar geleden tegen Lokomotive Leipzig voor de Europacup II (1-0 winst door Marco van Basten). Tonny Bruins Slot was destijds al in Amsterdamse dienst en maakt nu opnieuw deel uit van de technische staf.

"Ik heb United een aantal keren live gezien in de Europa League en Premier League en vanzelfsprekend op televisie", vertelt de analist tegenover De Telegraaf. "Zoals ik iedere tegenstander sowieso een keer live wil zien. Vervolgens kruip ik in het hoofd van de trainer, in dit geval José Mourinho en stel me op als tegenstander van Peter Bosz. Met Manchester United probeer ik dan de zwakke punten van Ajax uit te spelen en geef dan aan hoe we ons daar als Ajax het beste tegen kunnen wapenen."

Als resultaat van elke analyse die Slot maakt, krijgt de trainer een presentatie van anderhalf uur met videobeelden. Daarna zit zijn taak erop. "Iedere trainer heeft zijn eigen aanpak. Ik ken die aanpak, maar daar bemoei ik me verder niet mee."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen