Bosz: "Natuurlijk voel ik meer kriebels dan normaal"

24 mei 2017, 20:39

Peter Bosz geniet van de sfeer in de Friends Arena. De oefenmeester speelt vanavond (aftrap 20.45 uur) met zijn club Ajax in het stadion in de Zweedse hoofdstad Stockholm de finale van de Europa League tegen Manchester United.

"Hier speel je voetbal voor. Hier hebben we voor gewerkt. Dit is een geweldig stadion en de sfeer is geweldig", zei Bosz voor de aftrap in gesprek met FOX Sports. Hoe is het met zijn zenuwen? "Natuurlijk voel ik meer kriebels dan normaal, het zou raar zijn als dat niet zo was. Hoe die zenuwen zich uiten? Dat voel je gewoon in je lichaam, misschien ben je net iets onrustiger."

Tegenstander Manchester United speelt in een 4-5-1-formatie. "Ze starten met veel middenvelders. Tien namen komen overeen met onze verwachting. We hadden alleen Jesse Lingard op rechts verwacht, maar ze hebben voor Juan Mata gekozen", aldus Bosz. Hij weet wat zijn ploeg te doen staat. "We moeten de bal snel rond laten gaan. We willen graag in een hoog tempo positiespel spelen, dat zal vandaag ook nodig zijn."

André Onana en Bertrand Traoré staan gewoon in de basis, ondanks dat er eerder op de dag geruchten waren dat beide spelers niet fit zouden zijn. "Ze zijn helemaal niet ziek, anders zouden ze ook niet spelen", legde Bosz uit. Ajax heeft zich niet laten afleiden door de verhalen. "Het was een onzinbericht en heeft niets afgedaan aan onze voorbereiding."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen