Tielemans tekent voor vijf seizoenen bij AS Monaco

24 mei 2017, 21:02

Youri Tielemans wordt definitief speler van AS Monaco. De 20-jarige middenvelder heeft woensdag een contract voor vijf seizoenen, tot de zomer van 2022, getekend bij de Franse kampioen. De Belg komt voor 23 miljoen euro over van Anderlecht.

"AS Monaco is een club met een ambitieus project, bekend op het Europese podium en waar jonge spelers de kans krijgen", reageert Tielemans op de website van zijn nieuwe club. "Al deze dingen hebben me doen besluiten voor AS Monaco te kiezen. Ik ben heel blij om hier te zijn. Ik ga er alles aan doen om mijn ontwikkeling hier door te zetten en het vertrouwen dat de club in me heeft terug te betalen."

Tielemens speelde dit seizoen 37 competitiewedstrijden voor Anderlecht en was daarin goed voor dertien doelpunten en dertien assists. Ook had hij een groot aandeel in de Europa League-kwartfinaleplaats van de Belgische topclub. Anderlecht verloor bij de laatste acht van Manchester United, dat vanavond in Stockholm de tegenstander van Ajax is in de eindstrijd.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen