Europa League-finale eindigt in mineur voor Ajax

24 mei 2017, 22:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het had een historische avond kunnen worden voor Ajax, maar Manchester United bleek te sterk. Het lukte Ajax niet om de zenuwen van zich af te spelen en de Engelse grootmacht ging efficiënt met de kansen om: 0-2. Tussen beide ploegen bestaat een gigantisch verschil in spelersbudget en vanavond uitte dit verschil zich ook in sportief opzicht.

Vijftien jaar was het geleden dat een Nederlandse club in een Europese finale stond. Feyenoord won in 2002 in de eigen Kuip van Borussia Dortmund en pakte de UEFA Cup. Vanavond kon Ajax de Rotterdammers de status van laatste succesvolle Nederlandse club in Europa afpakken, uitgerekend in het seizoen waarin Feyenoord haar eerste kampioenschap sinds 1999 vierde. Het mocht echter niet zo zijn.

Ajax begon al bibberend aan de wedstrijd: na snel balverlies kwam United er binnen een minuut gevaarlijk doorheen, waarop Joël Veltman en André Onana tegen elkaar botsten. Hierna schoot Marcus Rashford, die wegens de knieblessure van oud-Ajacied Zlatan Ibrahimovic in de spits begon, naast. De ploeg van José Mourinho zette in de openingsfase bij vlagen hoog druk en had de touwtjes in handen.

Ajax bleef na de tegentreffer zenuwachtig ogen en kwam niet echt lekker in de wedstrijd. De vroege openingstreffer was een ideaal scenario voor de mannen van Mourinho, die zich lieten inzakken en via de lange bal gevaar probeerden te stichten. In de 25ste minuut was de opgestoomde Antonio Valencia dicht bij de 0-2, maar een keihard schot van de vleugelspeler werd gekeerd door Onana.

David Neres, Frenkie de Jong en Donny van de Beek kwamen erin voor de Amsterdammers, maar ook zij wisten niks te creëren. Het middenveld van Ajax moest het keer op keer afleggen tegen dat van United en de aanvallers van Ajax liepen tegen een dubbele dekking aan. De Jong kwam nog tot een schotje, maar Sergio Romero kon gemakkelijk redden. Zodoende won Manchester United met 0-2, en eindigt een prachtig Europees avontuur in mineur. Na de kater kunnen de Ajacieden trots terugkijken op een seizoen waarin veel punten behaald werden voor het Nederlands voetbal en heroïsche overwinningen geboekt werden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen