De Groot houdt hoop: "Het vertrouwen is groot"

26 mei 2017, 15:17

Het wordt voor NEC een zware kluif om in de Eredivisie te blijven na de 1-0 nederlaag van donderdag tegen NAC Breda. De club uit Nijmegen moet zondag een goed resultaat halen om degradatie te voorkomen en trainer Ron de Groot denkt dat dat gaat lukken.

Ondanks de lastige uitgangspositie heeft De Groot hoop op een goede afloop. "Het vertrouwen over het spel overheerst in de groep. Iedereen voelt dat dit geen onoverkomelijke uitslag is. Natuurlijk zaten er jongens gisterenavond even stuk, maar dan kan een nachtje rust alweer veel doen zag ik vanochtend. En natuurlijk is het heel vervelend dat we met een 1-0 achterstand moeten beginnen, maar daar kunnen we nu niets meer aan doen. Ik vind dat we er nog steeds goed op staan, het vertrouwen is groot. We willen dit zondag in eigen huis rechttrekken, met 12.000 man erachter", legt hij uit op de clubwebsite.

De Groot baalt nog wel van de 1-0 nederlaag. "Qua uitslag was het heel zuur natuurlijk, maar er is tegelijkertijd het grote vertrouwen op basis van het veldspel. We hebben meer dan voldoende kansen gecreëerd, alleen hebben we ze niet afgemaakt, zo simpel is het. Dat is voor een gedeelte kwaliteit, maar het zat met name in de tweede helft ook echt niet mee. Een afgekeurde goal, ballen op de paal, twee keer dat we recht hadden op een strafschop. Het belangrijkste is nu dat we ondanks deze nederlaag de kansen blijven creëren en dan rustig blijven in de afronding, de boel niet gaan forceren."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen