Collard: "Dit keer zorgvuldiger zijn bij aanstellen trainer"

28 mei 2017, 18:28

Roda JC handhaafde zich zondagmiddag in de Eredivisie na een 1-0 zege in de play-offs op MVV Maastricht. Directeur Wim Collard was na afloop vooral enorm opgelucht. Voor het komende seizoen rest hem nu nog de taak om op zoek te gaan naar een nieuwe trainer.

"De opluchting is echt giga. Ik denk dat iedereen wel goed zal slapen vannacht, al zal het wel laat worden", zegt Collard in een eerste reactie aan FOX Sports na afloop van de wedstrijd. De directeur is blij met een goed einde van een bewogen seizoen. "Het waren niet echt ideale omstandigheden. Er was heel veel onrust. Als we hierdoor waren gedegradeerd dan had ik dat mezelf kunnen verwijten."

Dit seizoen kreeg de club een nieuwe eigenaar, Aleksei Korotaev. De Rus werd later in het jaar opgepakt wegens het uitschrijven van een ongedekte cheque, wat weer onrust rondom de club opleverde. En dan werd ook nog trainer Yannis Anastasiou een week voor het treffen met MVV in de play-offs ontslagen. Huub Stevens nam het over, maar voor volgend seizoen zal de club uit Kerkrade op zoek moeten naar een andere trainer. "Yannis kende de club, maar het klopte toch niet. Deze keer moeten we zorgvuldiger zijn met het aanstellen van een trainer", besloot Collard.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen