Babel helpt Besiktas aan landstitel na overtuigende zege

28 mei 2017, 19:59

Besiktas heeft zich zondag tot kampioen van Turkije gekroond. Om zeker te zijn van de landstitel moest de ploeg op bezoek bij Gaziantepspor drie punten zien te pakken. Mede dankzij een doelpunt van Ryan Babel werd er uiteindelijk een 0-4 zege geboekt.

Babel maakte al na zes minuten de belangrijke openingstreffer voor Besiktas. Hij schoot raak op aangeven van Oguzhan Ozyakup. Kort voor rust waren de rollen omgedraaid. Babel gaf voor en Ozyakup verdubbelde de score. Ook na rust was Besiktas de bovenliggende partij. Na iets meer dan een uur spelen maakte Anderson Talisca er 0-3 van.

Met nog een half uur te gaan was Besiktas vrijwel zeker van de landstitel en nog geen tien minuten later was het duidelijk dat de club de titel niet meer kon ontgaan. Talisca maakte zijn tweede van de middag en bepaalde zo de eindstand op 0-4. Met nog één speelronde te gaan heeft Besiktas vier punten meer dan de nummer twee Istanbul Basaksehir. De club van Ryan Babel kan zich dus gaan opmaken voor Champions League voetbal.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen