Leiwakabessy voelt pijn, Dumic praat niet over toekomst

29 mei 2017, 11:54

De professionele voetbalcarrière van Jeffrey Leiwakabessy zit erop. Het clubicoon van NEC nam afgelopen zondag op dramatische wijze afscheid van het profvoetbal, in de met 1-4 verloren degradatiewedstrijd tegen NAC Breda. Leiwakabessy, die dit seizoen slechts één keer in actie kwam in de Eredivisie, voelt veel pijn.

"Ik voel me helemaal leeg", zegt Leiwakabessy tegen De Gelderlander over de degradatie naar de Jupiler League. "Ik ben gedegradeerd met de club waar ik groot ben geworden. NEC is mijn club. Hier ligt mijn hart. Ik moet dit echt enorm laten bezinken", vertelt de back, die nu dus stopt. "Maar daar ben ik nu niet mee bezig. Nu dreunt alleen de degradatie door. Het afscheid komt later. En ja, dan zal ik vol trots terugkijken op een prachtige periode. Ik ben prof geweest, heb in het buitenland gevoetbald. Dat geeft me een enorme geestelijke rijkdom. Maar dat telt nu even helemaal niet. Dit is echt verschrikkelijk."

Door de degradatie is het de vraag of Dario Dumic, één van de bepalende gezichten van NEC, aan boord zal blijven. "Ik vind het niet netjes nu over een vertrek te gaan praten, terwijl we net zijn gedegradeerd. Iedereen zit stuk. De hele club. We moeten dit eerst allemaal maar eens een plek geven", aldus Dumic, ook tegen De Gelderlander. Hij vindt dat NEC 'gewoon' kwaliteit miste. "Dat zie je ook in deze laatste wedstrijd terug. Kijk eens hoeveel persoonlijke fouten er worden gemaakt. Dan kun je niet winnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen