Vier doden bij stormloop op tribunes in Honduras

29 mei 2017, 13:03

Een wedstrijd in Honduras is uitgelopen op een zware nachtmerrie. Minimaal vier mensen zijn overleden tijdens de uitverkochte wedstrijd tussen Motagua en Honduras Progreso, terwijl er ook ongeveer 25 andere personen gewond zijn geraakt. Er waren te veel tickets verkocht voor het duel, zo meldt de politie volgens AP.

In het nationale stadion in Tegucigalpa, de hoofdstad van Honduras, ging het helemaal mis. In de thuishaven van Motagua, die plaats biedt aan ongeveer 35.000 toeschouwers, kwamen veel mensen in de verdrukking terecht, waarbij er dus vier toeschouwers om het leven zijn gekomen. De thuisclub gaat een onderzoek doen naar de gang van zaken. Motagua ontkent dat er te veel toegangsbewijzen voor de wedstrijd zijn verkocht en benadrukt dat het de autoriteiten gewaarschuwd heeft dat er neptickets in de omloop waren.

Bizar genoeg ging het duel na de stormloop op de triunes nog door. Motagua won de confrontatie, die beslissend was in de strijd om het kampioenschap, over twee duels met 7-1. De voorzitter van de Hondurese club benadrukte echter via Twitter dat er door de constellatie 'niets te vieren' is.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen