Concurrent Cillessen tekent bij: afkoopsom 180 miljoen

29 mei 2017, 14:00

Marc-André ter Stegen heeft zijn contract bij FC Barcelona tot de zomer van 2022 verlengd. De Catalaanse topclub kondigt via de officiële clubkanalen niet alleen aan dat de Duitse doelman langer vastligt, maar dat hij ook een afkoopclausule van maar liefst 180 miljoen euro in zijn verbintenis heeft staan.

Ter Stegen ondertekent zijn nieuwe contract komende dinsdag. De Duitse doelman staat al drie seizoenen onder de lat bij Barça, waarmee hij al negen prijzen mee heeft gewonnen: twee kampioenschappen, drie Copa del Reys, één Champions League, het WK voor clubs, één Spaanse Supercup en één Europese Supercup. Ter Stegen stond al 93 keer onder de lat in een officieel duel van Barça, dat in 71 van deze wedstrijden met de winst aan de haal ging. Negentig keer kreeg Ter Stegen een doelpunt om de oren.

Jasper Cillessen moet Ter Stegen voor zich dulden in de hiërarchie bij Barça, maar is wel de 'bekerkeeper' van de Catalanen. Afgelopen weekend werd er beslag gelegd op de Copa del Rey, door Alaves in de finale in Madrid met 3-1 te verslaan.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen