Officieel: Valverde volgt Luis Enrique op bij FC Barcelona

29 mei 2017, 19:31

In het geruchtencircuit werd zijn naam al veelvuldig aan de functie gelinkt en maandag heeft FC Barcelona bevestigd dat Ernesto Valverde inderdaad de nieuwe coach van de club wordt. De 53-jarige oefenmeester wordt in Camp Nou de opvolger van Luis Enrique, die deze zomer na drie seizoenen afscheid neemt van de Catalaanse grootmacht.

Valverde is geen onbekende voor FC Barcelona. Tussen 1988 en 1990 was de voormalige aanvaller als speler al actief voor het team dat op dat moment onder leiding stond van Johan Cruijff. Valverde won met FC Barcelona de Europa Cup voor bekerwinnaars (1989) en de Copa del Rey (1990).

In het seizoen 2001/2002 zette Valverde als assistent-coach bij Athletic de Bilbao zijn eerste stappen in de trainerswereld. Van 2003 tot en met 2005 was hij hoofdtrainer bij de Baskische club, een functie die hij sinds 2013 opnieuw bekleedde. Tussendoor had Valverde Espanyol, Olympiakos, Villarreal, opnieuw Olympiakos en Valencia onder zijn hoede.

Met Olympiakos won Valverde drie keer de landstitel en twee keer de nationale beker. Met Bilbao veroverde hij in 2015 de nationale supercup, door zijn nieuwe werkgever FC Barcelona over twee duels met 5-1 te verslaan.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen