Tweede tijdperk Spalletti bij AS Roma komt ten einde

30 mei 2017, 08:49   Bijgewerkt: 30 mei 2017, 09:09

Kevin Strootman krijgt volgend seizoen met een nieuwe coach te maken bij AS Roma. De Giallorossi hebben op deze dinsdag via het officiële clubmedium kenbaar gemaakt dat Luciano Spalletti vertrekt. De Toscaanse oefenmeester volgde in januari 2016 de ontslagen Rudi Garcia op en heeft na anderhalf jaar besloten om zijn aflopende contract niet te verlengen.

Derhalve komt er een einde aan de tweede periode van Spalletti bij Roma. De trainer zwaaide tussen 2005 en 2009 ook al de scepter bij de topclub uit de Italiaanse hoofdstad. Daarnaast was hij in het verleden ook de keuzeheer van Empoli, Sampdoria, Venezia, Udinese, Ancona en Zenit St. Petersburg.

De 3-2 overwinning op Genoa, het laatste duel van clublegende Francesco Totti als profvoetballer, was de laatste wedstrijd van Spalletti als coach van Roma. De Romeinse grootmacht eindigde het seizoen in de Serie A op de tweede plaats, die goed is voor plaatsing voor de groepsfase van de Champions League. Tijdens zijn eerste periode in het Stadio Olimpico pakte Spalletti tweemaal de Coppa Italia en één keer de Supercoppa Italiana.

Roma-voorzitter Jim Pallotta geeft tekst en uitleg: "We bedanken Spalletti voor zijn werk en invloeden. Onder hem hebben we dit jaar meer punten gepakt en meer goals gemaakt dan elk ander seizoen in de historie van de club. We blijven echter doorgroeien als club en zoeken een coach die onze waarden en filosofie deelt en ons een stap hoger kan brengen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen