Cillessen heeft geen spijt: "Betere keeper geworden"

30 mei 2017, 09:01

Met de Copa del Rey op zak meldde Jasper Cillessen zich in het Portugese Lagos bij het Nederlands elftal. De doelman stond afgelopen weekend weliswaar onder de lat tijdens de Spaanse bekerfinale tegen Alavés, maar verder is zijn rol in zijn eerste seizoen bij FC Barcelona beperkt gebleven. De man uit Groesbeek, wiens concurrent Marc-André ter Stegen bijgetekend heeft, heeft echter geen spijt van zijn transfer naar Barça.

In gesprek met De Telegraaf zegt Cillessen dat de overstap naar Catalonië goed voor hem geweest is. "Ik sta met de beste spelers van de wereld op het trainingsveld. Door het trainen daar heb ik gemerkt dat ik in alle opzichten een betere keeper ben geworden, dus zowel sportief als mentaal. Je krijgt per wedstrijd soms één bal op doel en die moet je tegenhouden", stelt Cillessen.

Voor Cillessen is het niet verkeerd om op de trainingen te proberen om de schoten van Luis Suarez, Lionel Messi en Neymar uit het doel te houden. Trainen met het koningstrio is een eer, stelt de oud-Ajacied. "Het was het gevoel toen ik in 2011 bij het Nederlands elftal kwam. Heel veel gaat bij die drie, zoals ook bij Huntelaar, hard of geplaatst tussen de palen. Maar daar heb ik me tegen leren wapenen."

In totaal stond Cillessen dit seizoen tien keer op doel bij Barça, waarvan acht keer in de Copa del Rey.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen