Begovic van Chelsea naar Bournemouth: "Wil weer spelen"

30 mei 2017, 19:29

Asmir Begovic vervolgt zijn loopbaan bij AFC Bournemouth. Chelsea heeft de 29-jarige keeper uit Bosnië-Herzegovina voor een niet bekendgemaakt bedrag verkocht aan de nummer negen van deze Premier League-jaargang. Begovic heeft een meerjarig contract getekend bij Bournemouth.

Begovic is geen onbekende voor Bournemouth. Portsmouth verhuurde de sluitpost in het seizoen 2007/2008 al aan The Cherries, die destijds nog op het derde profniveau van Engeland uitkwamen. In totaal bracht Portsmouth Begovic zes keer onder bij een andere club. In 2010 maakte hij een permanente transfer naar Stoke City, waar hij uitgroeide tot een betrouwbare doelman. Begovic stapte medio 2015 over naar Chelsea, maar daar verloor hij de concurrentiestrijd van Thibaut Courtois. Hij keepte wel zeventien competitieduels, maar dat was vooral op momenten dat zijn Belgische collega niet beschikbaar was.

"Ik ga nu een belangrijke fase in mijn carrière in", aldus Begovic. "Ik wil laten zien wat ik in mijn mars heb. Het was geweldig om deel uit te maken van de kampioenschapsploeg van Chelsea, maar ik had het gevoel dat dit een goed moment was om een nieuwe stap te zetten. Ik wil namelijk regelmatig speelminuten maken."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen