Record lonkt voor Sneijder: "Als het even kan, speelt hij"

31 mei 2017, 07:41

Wesley Sneijder staat voor bijzondere weken. De 32-jarige middenvelder, die zich afgelopen maandag met Galatasaray voor Europees voetbal plaatste, kan recordinternational van het Nederlands elftal worden. In de oefeninterlands tegen Marokko (deze woensdag) en Ivoorkust (komende zondag) en de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg (vrijdag 9 juni) heeft Sneijder twee interlands nodig om Edwin van der Sar te evenaren.

Van der Sar is op dit moment recordinternational van Oranje, met 130 interlands. Sneijder volgt met 128 op slechts twee caps, waardoor de middenvelder zijn voormalig-teamgenoot bij de nationale ploeg nadrukkelijk in het zicht heeft. Het kan meespelen in het wisselbeleid van Fred Grim, zo geeft de interim-bondscoach aan in De Telegraaf. "Natuurlijk weet ik dat Wesley graag minuten wil maken tegen Marokko."

"Dingen als recordinternational kunnen worden, spelen bij zulke ervaren jongens mee. Zodra hij is ingestroomd (dinsdag, red.) gaan we daarop anticiperen. Als het even kan, speelt hij", aldus Grim, die de honneurs bij Oranje waarneemt tot Dick Advocaat en Ruud Gullit zich melden (na de oefenwedstrijd tegen Ivoorkust). Een leuk detail is dat Sneijder op zijn 33ste verjaardag, als de interland tegen Ivoorkust gespeeld wordt in De Kuip, recordinternational kan worden.

Frank de Boer is na Van der Sar en Sneijder de nummer drie op het lijstje van spelers met de meeste interlands voor Oranje, met 112 caps. Rafael van der Vaart (109) en Giovanni van Bronckhorst (106) completeren de top-vijf.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen