Marokkaanse fans roepen om Ziyech; onbegrip bij spelers

1 juni 2017, 08:13   Bijgewerkt: 1 juni 2017, 08:24

De fans van Marokko gingen vol enthousiasme op de tribunes van het Bilder Grand Stade d'Agadir zitten, maar de positiviteit maakte tijdens de met 1-2 verloren oefeninterland plaats voor wat onvrede. Bij de achterstand ging een groep supporters de naam van de ontbrekende Hakim Ziyech scanderen. Dat leken bondscoach Hervé Renard en een aantal spelers niet echt te kunnen waarderen.

Ziyech is al tijden het gespreksonderwerp van de dag bij de Marokkaanse ploeg. De middenvelder van Ajax verkoos de Atlas Leeuwen boven het Nederlands elftal, maar kwam in de clinch te liggen met bondscoach Renard, die hem een keer passeerde. De trainer nodigde Ziyech weer uit voor deze interlandperiode, maar de Ajacied bedankte voor de uitnodiging. Zonder Ziyech verloor Marokko dus met 1-2 van Oranje.

Tijdens en rond het duel riepen de Marokkaanse fans om Ziyech, iets wat de betrokkenen rond de nationale ploeg van het Noord-Afrikaanse land niet konden waarderen. Daar zijn ook beelden van. In onderstaande video, gemaakt na de wedstrijd, is te zien hoe met name Nabil Dirar en Younes Belhanda hun onvrede uiten richting het publiek. Ze zouden de fans erop hebben gewezen dat Ziyech zelf de keuze maakte om niet naar de nationale ploeg te komen.

Mbark Boussoufa reageerde voor de camera van FOX Sports op de situatie. Hij kreeg de vraag wat hij van het onbegrip van Renard over het geroep om Ziyech vond. "Ik vind dat logisch en terecht. Als je als supporter naar de wedstrijd komt en eerst heel enthousiast bent, maar je gaat dan opeens de naam van iemand anders roepen als er gescoord is, dan is dat natuurlijk respectloos tegenover je eigen spelers", zegt de in Amsterdam opgegroeide Boussoufa. "Het is een hele soap en wij proberen er als spelers zo weinig mogelijk van aan te trekken", stelt hij verder.

Boussoufa vond het jammer dat Marokko er tegen tien Nederlanders niet nog een puntje uit kon slepen. "Nederland stond in de eerste helft tactisch beter en daar hadden wij problemen mee. We speelden een heel goede tweede helft en hadden iets meer verdiend", vertelt de speler van Al-Jazira, die trefzeker was met een vrije trap. "Ik zag de keeper naar links stappen en krulde hem de hoek in. Ik had het geluk dat de keeper verkeerd anticipeerde."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen