Ellendig nieuws voor Atlético: transferverbod blijft staan

1 juni 2017, 10:35   Bijgewerkt: 1 juni 2017, 10:45

Atlético Madrid heeft een dramatisch bericht ontvangen. De Spaanse topclub heeft van het internationale sporttribunaal CAS te horen gekregen dat het transferverbod van Los Rojiblancos blijft staan. Dat houdt in dat de club uit de Spaanse hoofdstad deze zomer geen spelers mag aantrekken. Deze sanctie kreeg Atlético opgelegd wegens het aantrekken van minderjarige spelers.

Atlético heeft in een officieel perscommuniqué bevestigd dat het CAS vastgehouden heeft aan de sanctie, al is deze wel deels verlicht. Het recht om deze zomer spelers aan te trekken heeft de club uit Madrid echter niet teruggekregen. De geldboete voor de hoofdstedelingen is alleen gereduceerd na het beroep van Atléti. De straf werd eerst opgesteld door de disciplinaire commissie van de FIFA.

De sanctie vloeide voort uit het handelen van Atlético in minderjarige spelers tussen 2007 en 2014. De bestrafte club laat weten dat het de straf buitensporig vindt. "We zijn nu flink in het nadeel, het is schadelijk voor ons. Het is discriminerend, omdat in een vergelijkbare situatie het transferverbod werd opgeheven. Dat is oneerlijk", aldus Atlético, dat verder laat weten dat het zich gaat focussen op spelers die vanaf 1 januari de overstap kunnen maken.

In de Spaanse pers wordt gezegd dat Atlético bij 65 casussen in de fout ging.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen