Klaas-Jan Huntelaar keert deze zomer terug bij Ajax

1 juni 2017, 13:57   Bijgewerkt: 1 juni 2017, 14:14

Mooi nieuws voor de fans van Ajax: Klaas-Jan Huntelaar keert terug bij de Amsterdamse topclub. Dat heeft de verliezend Europa League-finalist officieel aangekondigd. De spits tekent voor één seizoen. Ajax is er trots op dat de 33-jarige Achterhoeker terugkeert op het oude nest, omdat ze hem al een paar jaar terug probeerden te halen.

Huntelaar kwam na periodes bij De Graafschap, PSV, AGOVV en SC Heerenveen in januari 2006 bij Ajax terecht en liet daar een onuitwisbare indruk achter. Met 105 doelpunten in 136 officiële optredens dwong de goaltjesdief in december 2018 een transfer naar Real Madrid af. Een succesverhaal werd zijn periode in Bernabéu niet, wat ook gold voor zijn verblijf bij AC Milan. Daarom verkaste Huntelaar in 2011 naar Schalke 04, waar hij uitgroeide tot topscorer en publiekslieveling. De 76-voudig international scoorde 126 keer in 238 duels voor de Koningsblauwen, maar speelde daar afgelopen seizoen mede door blessureleed een beperkte rol. Wellicht vond Huntelaar het daarom tijd om terug te keren naar Nederland.

"Het is geen geheim dat Ajax mijn club is", zegt Huntelaar in een persbericht over zijn comeback bij Ajax. "Dus ik ben ontzettend blij dat ik hier nu terugkeer. Mijn rol is duidelijk, maar ik kom hier niet om af te bouwen. Afgelopen seizoen speelde Ajax bijna zestig officiële wedstrijden. Dat kun je niet met één spits. Dus ik ga zeker wedstrijden spelen en speelminuten krijgen. Ik voel me hartstikke fit en ik kijk nu al uit naar eind juni als de voorbereiding begint. Ik heb met Ajax bekers gewonnen, maar niet de landstitel. Het doel is om aan het eind van het seizoen, samen met de rest van het team die schaal in handen te hebben."

Wat betreft de rol waar Huntelaar het over heeft, is duidelijk dat Kasper Dolberg de eerste spits zal blijven. Dat heeft directeur voetbalzaken Marc Overmars bevestigd.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen