"Volgens mij de bedoeling dat Monteiro hogerop gaat"

2 juni 2017, 11:15

Sander van de Streek staat op de nominatie om een stap hogerop (hij is op weg naar FC Utrecht) te maken, maar hij is niet de enige speler die deze zomer waarschijnlijk bij SC Cambuur zal vertrekken. Voor Jamiro Monteiro lijkt ook het moment aangebroken om een transfer te maken. Henk de Jong denkt in ieder geval dat de tijd rijp is voor zijn voormalig pupil. De coach geniet van de ontwikkeling van Monteiro.

Monteiro, opgeroepen voor de nationale ploeg van Kaapverdië, was dit seizoen sterkhouder bij Cambuur, maar greep met de club uit Leeuwarden naast promotie naar de Eredivisie. Het maakt een nieuwe uitdaging alleen maar aantrekkelijker voor de 23-jarige middenvelder, die nog één jaar onder contract staat bij Cambuur. Daar kwam hij via Spartaan, FC Dordrecht, Hansa Rostock en Anker Wismar terecht.

"Hij heeft bij mij gedebuteerd in de Eredivisie", weet De Jong nog, zo zegt hij in gesprek met FCUpdate.nl. "Toen viel hij niet uit de toon en nu is hij weer een paar jaar verder", aldus de oud-trainer van Cambuur en de huidige coach van De Graafschap. "Monteiro is een multifunctionele middenvelder, die zowel achteruit als naar voren kan spelen. Dat laat hij in de wedstrijden ook altijd zien. Hij is een échte voetballer, waarvoor je als supporter naar het stadion gaat."

"Volgens mij is het de bedoeling dat hij een stap hogerop laat maken. Ik had laatst ook even contact met ze en volgens mij wil hij hogerop", zegt De Jong verder over Monteiro. "Dat kan hij ook. Hij moet het doen. Ik denk dat het voor hem het beste is om eerst onderin de Eredivisie in te stappen."

[photo,92798,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen