Ajax haalt met Jensen opnieuw Deens talent binnen

2 juni 2017, 19:24

Ajax heeft opnieuw een Deens talent binnengehaald. De Amsterdammers melden vrijdag via de officiële kanalen dat het Victor Jensen overneemt van FC Kopenhagen. De aanvallende middenvelder sluit komend seizoen eerst aan bij Ajax onder negentien.

Jensen tekent een driejarig contract bij Ajax, tot 30 juni 2020. De 17-jarige jeugdinternational begint in eerste instantie bij het O19-team van de Amsterdammers. "Ik ben erg blij en bovendien ook trots dat ik voor Ajax mag gaan spelen. Het is een grote club met een prachtige historie. Veel Deense spelers zijn mij in het verleden bij Ajax voorgegaan. Mijn doel is om zo spoedig mogelijk deel uit te maken van het eerste elftal en te slagen bij de club. Op deze plaats ook een dankwoord voor FC Kopenhagen, zonder hen had ik deze mooie stap in mijn carrière niet kunnen maken", aldus de Deen.

Ook directeur spelersbeleid Marc Overmars is zeer tevreden met de deal. "Het is mooi dat wij dit grote talent hebben weten te contracteren. Complimenten voor onze Deense scout John Steen Olsen, mede dankzij zijn inspanningen komt Jensen naar Amsterdam", zegt hij. 

Jensen was dit seizoen met het jeugdteam van FC Kopenhagen actief in de UEFA Youth League. Daar kwam hij tot drie optredens. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen