Buffon: "Krijg nog één kans om de CL wel te winnen"

4 juni 2017, 11:23

Volgens Massimiliano Allegri is de nederlaag van Juventus in de Champions League-finale tegen Real Madrid (1-4) absoluut niet het einde van een tijdperk. De trainer wil komend seizoen opnieuw de finale zien te halen om het dan wel goed af te sluiten. Dat moet gebeuren met Gianluigi Buffon als doelman, die zelf zegt nog één kans te hebben op CL-winst.

Buffon zelf geeft zichzelf nog één jaar om de nog missende prijs op zijn erelijst wel te pakken. "Ik heb nog een eenjarig contract bij Juventus. Dus dat betekent dat ik nog één kans heb om de Champions League te winnen. Maar het zal heel moelijk gaan worden om het nog beter te doen dan dit seizoen. We hebben het fantastisch gedaan", zegt hij in gesprek met Sky Sports Italia.

Allegri beaamt dat de club er vol voor zal gaan. Juventus kende een goed seizoen met het behalen van de landstitel, de winst van de Coppa Italia en een finaleplaats in de Champions League. Ook de komende jaren wil de trainer in Europa goede prestaties neerzetten. "Dit is niet het einde van een tijdperk. Buffon blijft gewoon de eerste doelman en ook Andrea Barzagli blijft in Turijn. We weten waar we aan moeten werken om te verbeteren."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen