Robben: "Tijdens vakantie al met Frankrijk bezig zijn"

4 juni 2017, 14:57

Arjen Robben ontbrak tijdens het duel met Marokko nog in de selectie van het Nederlands elftal, maar is inmiddels aangesloten. Het seizoen is bijna ten einde, maar voor Oranje wordt het WK-kwalificatieduel met Luxemburg nog spannend. Robben vindt dat de groep nu al aan de duels van na de zomerstop moet denken.

Wint Frankrijk van Zweden en Nederland van Luxemburg, dan stijgt Oranje in groep A naar de tweede plaats. "We moeten maar hopen dat de Fransen winnen, zodat wij alles in eigen hand houden als we vrijdag van Luxemburg winnen. Maar wordt Zweden - Frankrijk gelijk, dan moet je 31 augustus zelf ook minimaal gelijkspelen in Parijs om vol in de race te blijven voor kwalificatie", zegt Robben in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Na de zomerstop moet Nederland er onder de nieuwe bondscoach Dick Advocaat dan ook snel weer staan. Enkele dagen na de wedstrijd tegen Frankrijk wacht namelijk Bulgarije. "Je ziet het vaak: in augustus moeten spelers nog in hun ritme komen, is het nog niet 'top'. Dat kan ook voor de Fransen gelden. En dat kan klasseverschil op zo'n avond dan deels opheffen. Dus is de boodschap: geniet van je vakantie, maar wees in achterhoofd al wel bezig met wat er aan komt. De voorbereiding op Frankrijk en Bulgarije begint niet op de dag dat we straks in augustus weer bij elkaar zijn.''

Zelf blijft de aanvaller van Bayern München dan ook tijdens zijn vakantie een trainingsschema afwerken. "Als ik fit ben, zoals bijna dit hele jaar, kan ik nog steeds een heel hoog niveau halen. En beslissend zijn. Fijn om te merken op je 33ste", legt hij uit.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen