Rapportcijfers van het Nederlands elftal tegen Ivoorkust

5 juni 2017, 10:38   Bijgewerkt: 5 juni 2017, 12:03

Het Nederlands elftal zette zondagavond haar grootste zege sinds 16 november 2014 (6-0 tegen Letland) neer. In de laatste wedstrijd met Fred Grim als interim-bondscoach werd Ivoorkust overtuigend kopje onder gedrukt: 5-0. In De Kuip, dat al lang een onneembare vesting is in interlands, sprankelde Oranje weer eens. FCUpdate.nl deelt, zoals na elke interland, rapportcijfers uit.

Jasper Cillessen: 7,5

Kenny Tete: 6

Is eigenlijk altijd steady en scoort zelden een onvoldoende. Kenny Tete is gewoon een goede verdediger. Hij heeft veel kracht, is altijd in balans en doet geen gekke dingen. Aanvallend is het geen Rick Karsdorp, maar verdedigend gezien misstaat de Ajacied absoluut niet in Oranje. Is in het defensieve werk ook zekerder dan Joël Veltman, die op zijn beurt wel weer de betere voetballer van de twee is.

Joël Veltman: 8

Bruno Martins Indi: 6.5

Was in het verleden regelmatig een bron van onrust in het Nederlands elftal, bijvoorbeeld met de rode kaarten die hij pakte tegen IJsland en Italië. Bruno Martins Indi lijkt de rust nu, mede dankzij een prima seizoen bij Stoke City, te hebben gevonden. Wordt steeds meer een stabiele factor en liet tegen Ivoorkust bovendien zien dat hij een uitstekende lange bal kan geven.

Daley Blind: 6,5

De winnaar van de Europa League speelde een degelijke pot voetbal. Had een ijzersterke opening op Arjen Robben en toonde aanvalsdrift. De keer dat hij een uitgelezen kans had om een goede voorzet te geven, belandde de bal echter ver achter het doel. De linkspoot was verdedigend wel sterk en verdient daarom zeker een voldoende.

Davy Pröpper: 5,5

Kevin Strootman: 6

Wanneer zien we de oude Kevin Strootman weer terug in Oranje? Dat blijft een vraag die vaak gesteld wordt rond het Nederlands elftal. De middenvelder was tegen les Éléphants vrij anoniem en had een keer knullig balverlies in de tweede helft. Nam verder niet al te veel risico. Na 84 minuten spelen kwam Bart Ramselaar Strootman, die vorige week tot medio 2022 bijtekende bij AS Roma, aflossen.

Davy Klaassen: 6,5

Arjen Robben: 6,5

Je gaat er altijd even goed voor zitten als Arjen Robben aan de bal komt. Het Oranje met Robben is een wereld van verschil ten opzichte van het Oranje zonder Robben. Benutte de strafschop bij de 2-0 feilloos en zorgde met een prachtig aangesneden voorzet vanaf rechts voor een fraaie assist op Joël Veltman, die de 3-0 maakte. Na 75 minuten meldde Quincy Promes zich als vervanger van Robben, die zondag weer de kar moet trekken tegen Luxemburg.

Vincent Janssen: 6

Memphis Depay: 6

Was bedrijvig, net als in de vorige interlands tegen Italië en Marokko. Memphis Depay had echter de pech dat hij een paar keer de bal niet kreeg in geheel vrijstaande positie. Arjen en Robben en Vincent Janssen wilden of konden hem niet echt vinden. Schoot wel meerdere malen op doel, waaronder een geweldig schot die de Ivoriaanse Badra Ali Sangaré doelman tegen de lat tikte. Een kwartier voor tijd gaf Memphis zijn stokje over aan Steven Berghuis.

Georginio Wijnaldum: speelde te kort voor een beoordeling.

Wesley Sneijder: speelde te kort voor een beoordeling. Is nu recordinternational van Oranje. Met 130 'caps' evenaarde de middenvelder Edwin van der Sar. Kan komende zondag, op zijn 33ste verjaardag, alleenhouder van het record worden.

Bas Dost: speelde te kort voor beoordeling.

Bart Ramselaar: speelde te kort voor een beoordeling.

Quincy Promes: speelde te kort voor een beoordeling.

Steven Berghuis: speelde te kort voor een beoordeling.

[photo,106891,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen