Cerny heeft geen zin in nog een jaar op het tweede plan

5 juni 2017, 13:55   Bijgewerkt: 5 juni 2017, 14:22

Met een doelpunt in de Europa League-uitwedstrijd tegen Celtic en zeven optredens in de Eredivisie in het seizoen 2015/2016 hoopte Vaclav Cerny afgelopen seizoen een nieuwe stap te kunnen zetten, maar de jonge Tsjech speelde maar een bescheiden rol in Ajax 1. Hij speelde zijn wedstrijden vooral bij de Amsterdamse beloften en vindt dat wel lastig.

In gesprek met het Tsjechische CTK gaat Cerny in op zijn situatie bij Ajax. "Het was een moeilijke periode voor mij, omdat je weet dat je niet minder goed bent dan de jongens die wel de kans krijgen. Dan is het vervelend dat je niet in beeld raakt en je vaak de hele wedstrijd op de bank zit. Het is balen, ook omdat ik een jaar eerder op 17-jarige leeftijd aan het einde van het seizoen nog in de basis stond. Maar ik weet dat ik me moet ontwikkelen en moet bewijzen dat ik veel doelpunten kan maken", stelt Cerny, die vijftien goals en acht assists neerzette bij Jong Ajax.

In januari werd Cerny gehinderd door rugklachten, net op het moment dat hij een kans leek te krijgen van Bosz. "De timing van die blessure was heel slecht, omdat er op dat moment net niemand op de vleugel beschikbaar was. Niet één of twee wedstrijden, maar vijf of zes duels lang. Helaas was ik flink geblesseerd", treurt de 19-jarige Tsjech.

Bij Ajax staat Cerny nog tot medio 2020 onder contract. "Het bestuur heeft vertrouwen in mij, dat weet ik. Het is echter aan de coach, die uiteindelijk bepaalt wie er speelt. We moeten in gesprek gaan en de situatie oplossen. Ik word komend seizoen 20 jaar en als ik dan weer op het tweede niveau speel, dan is dat niet goed voor mijn carrière", denkt de vleugelaanvaller.

Cerny staat ook nog even stil bij de finale van de Europa League tegen Manchester United, die kansloos met 0-2 verloren ging. "Het was een groot succes dat we na twintig jaar weer een Europese finale bereikten. Dat leefde in heel Nederland. Dan zie je wel hoe groot de club is. We wilden de finale winnen, maar als je realistisch bent, dan zag je dat Manchester op alle fronten beter was en verdiend heeft gewonnen."

[photo,93979,left,]

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen