'Bosz wilde blijven, maar verlaat Ajax vanwege conflict'

6 juni 2017, 07:39   Bijgewerkt: 6 juni 2017, 08:46

Volgens diverse media tekent Peter Bosz dinsdagmiddag een meerjarig contract bij Borussia Dortmund. De coach stapt dus over van Ajax naar Duitsland, maar had eigenlijk liever in Amsterdam willen blijven. Dat meldt De Telegraaf dinsdagochtend. Volgens het dagblad is een intern conflict de reden van de breuk tussen Bosz en Ajax.

Vanwege het grote perspectief dat Bosz bij Ajax zag, wilde hij graag in Amsterdam blijven werken. Door een conflict met de clubleiding heeft de oefenmeester echter besloten om toch te vertrekken. Bosz voelde te weinig steun vanuit de leiding, waardoor hij besloten heeft om te verkassen. Binnen de technische staf van Ajax zou onenigheid zijn ontstaan door de verschillende voetbalvisies.

Bosz en zijn vaste asisstent Hendrie Krüzen streken in Amsterdam neer met een bepaalde visie, maar Hennie Spijkerman, keeperstrainer Carlo l'Ami, hersteltrainer Björn Rekelhof en Dennis Bergkamp wilden graag een grote vinger in de pap houden. Omdat de chemie tussen de twee kampen ontbrak en het viertal zich steeds verder begon af te scheiden van de twee coaches, was de situatie nauwelijks houdbaar. Bosz heeft dus besloten om de eer aan zichzelf te houden en vertrekken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen