Robben positief over Janssen: "Belangrijk voor de ploeg"

6 juni 2017, 10:46

Hoewel Vincent Janssen een zeer moeilijk jaar achter de rug heeft bij Tottenham Hotspur, doet hij het volgens Arjen Robben uitstekend in het Nederlands elftal. De aanvoerder is zeer te spreken over de inbreng van de centrumspits.

Zondag scoorde Janssen nog eenmaal tegen Ivoorkust, al hadden dat er twee kunnen zijn. De strafschop die Oranje kreeg werd echter door Robben verzilverd. "Er zijn altijd afspraken over", blikt de buitenspeler terug op dat moment tegen De Telegraaf. "Nee, natuurlijk niet dat Arjen Robben alles doet. Alles gebeurt in het belang van het team en nu nam ik de penalty. Daar is verder toch geen discussie over?"

Over de mentaliteit en de houding van Janssen is Robben positief. "Ik denk dat Vincent gewoon heel gretig is en dat is alleen maar goed. Hij heeft goals en vertrouwen nodig. Een spits wordt afgerekend op zijn doelpunten, maar ik vind dat hij ook heel belangrijk is voor de ploeg. Hij werkt, sleept, is sterk in de combinatie en gebruikt goed zijn lichaam. Zelfs tegen die beren van Ivoorkust, dus dat is prima. Daar moeten we gebruik van maken. Dat hij alsnog die goal maakt, is kenmerkend. Hoe hij op de tweede bal reageert en hij had nog een assist ook. Helemaal goed."

Vrijdagavond speelt Oranje tegen Luxemburg.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen