Ronaldo bestbetaalde sporter ter wereld; Messi derde

8 juni 2017, 07:59

Cristiano Ronaldo mag zich de bestbetaalde sporter van de wereld noemen. Het Amerikaanse zakenmagazine Forbes heeft uitgerekend dat de Portugese vedette van Real Madrid over het afgelopen jaar het meeste geld verdiende. Ongeveer 83 miljoen euro, om precies te zijn. 52 miljoen euro van dit bedrag behelst salaris, de andere 31 miljoen euro zijn sponsorinkomsten.

Ronaldo blijft basketbaltopper LeBron James en Lionel Messi voor op de lijst met bestbetaalde sporters van de wereld. James streek 76 miljoen euro op, terwijl Messi 'het moest doen' met een jaarinkomen van 71 miljoen euro. Roger Federer (57 miljoen euro) en Kevin Durant (54 miljoen euro) zijn de nummers vier en vijf op de lijst.

De top-honderd van de lijst bevat 63 Amerikanen, 32 basketballers en maar één vrouw: tennisster Serena Williams (51ste met 24 miljoen euro). Er staan in totaal negen voetballers op. Naast Ronaldo en Messi vinden Neymar (achttiende met 33 miljoen euro), Gareth Bale (24ste met 30 miljoen euro), Zlatan Ibrahimovic (dertigste met 28 miljoen euro), Wayne Rooney (zeventigste met 21 miljoen euro), Luis Suárez (71ste met 21 miljoen euro) en Sergio Agüero (tachtigste met 20 miljoen euro) en James Rodríguez (91ste met 19 miljoen euro) zichzelf terug op de lijst.

De hele lijst van Forbes is hier te bekijken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen