Van Marwijk doet slechte zaken in strijd om WK-plaatsing

8 juni 2017, 14:04

Een domper voor Bert van Marwijk in de Aziatische kwalificatiereeks voor het WK 2018 in Rusland. De Nederlandse bondscoach van Saudi-Arabië ging donderdagmiddag (Nederlandse tijd) met 3-2 onderuit tegen Australië, een directe concurrent in de strijd om deelname aan de mondiale titelstrijd. 

Tom Juric, voormalig spits van Roda JC, was de gevierde man aan de zijde van Australië. De aanvaller schoot de Socceroos na zeven minuten al aan de leiding. Hoewel de ploeg uit Oceanië beter was, trok Salem Al-Dossari de stand na 23 minuten vanuit het niets gelijk. Het was weer Juric die Australië op 2-1 knikte, maar via Mohammed Al Sahlawi werd het wederom gelijk. Uiteindelijk besliste Tommy Rogic het duel na ruim een uur spelen: 3-2.

Van Marwijk bracht frisse vleugelaanvallers om het tij te kunnen keren, maar kon niet voorkomen dat ujn ploeg een gevoelig nederlaag leed. Het is een fikse tegenvaller voor de Nederlandse trainer, aangezien Saoedi-Arabië nu evenveel punten heeft als Australië en koploper Japan, dat nog een wedstrijd tegoed heeft. De nummers één en twee gaan rechtstreeks naar het WK, de nummer drie speelt een play-off. Er zijn nog drie speelronden te gaan.

FC Groningen-speler Ajdin Hrustic bleef de hele wedstrijd op de bank bij Australië.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen