Van Marwijk: "Minuut stilte slecht gecommuniceerd"

8 juni 2017, 16:43   Bijgewerkt: 8 juni 2017, 18:10

Volgens Bert van Marwijk is de ophef over de minuut stilte tijdens Australië – Saudi-Arabië een storm in een glas water. Voorafgaand aan het WK-kwalificatieduel verzamelden de Saoedi's zich niet bij de middencirkel. Bondscoach Van Marwijk zegt dat slechte communicatie en cultuurverschillen daar debet aan zijn. Het eerbetoon werd in acht genomen vanwege de aanslag in Londen.

"De minuut stilte was zeer slecht gecommuniceerd. Een dag voor de wedstrijd was er een uitgebreide briefing over het draaiboek van de wedstrijddag en is er met geen woord gerept over een minuut stilte", laat Van Marwijk weten aan De Limburger. "Vlak voor de wedstrijd is er pas iets over gezegd en was het ook onduidelijk bij de Saoedi's waar de minuut stilte precies voor was ."

Bovendien is een minuut stilte in de cultuur van de Saudi's ongebruikelijk, aldus Van Marwijk. "Natuurlijk hebben ze respect voor slachtoffers maar dat wordt getoond door bidden, liefdadigheid en andere manieren dan een minuut stilte ." Op het moment dat Van Marwijk en zijn technische staf – waar Mark van Bommel deel vanuit maakt - de minuut stilte doorkregen, reageerden ze direct. "Wij zijn als technische staf onmiddellijk gaan staan."

Lees ook: Saoediërs verzamelen niet bij middelcirkel bij minuut stilte

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen