Australische bond reageert: "Saudi's toonden wel respect"

8 juni 2017, 18:09

Over de minuut stilte voorafgaand aan het WK-kwalificatieduel tussen Australië en Saudi-Arabië was veel te doen. De selectie van Australië hielden een minuut stilte voor de slachtoffers van de aanslag in Londen, maar de spelers van Saudi-Arabië stonden niet in de middencirkel en namen hun positie op het veld vast in.

Bert van Marwijk liet al weten dat het houden van een minuut stilte in Saudi-Arabië niet gebruikelijk is. Ook de Australische voetbalbond komt met eenzelfde uitleg. "We hebben vooraf overlegd over een minuut stilte en zowel Australië als Saudi-Arabië was het ermee eens. Maar er is ons vooraf verteld dat het niet gebruikelijk was in hun cultuur. Ze respecteerden ons eerbetoon, maar zouden zelf alvast hun plaatsen op het veld innemen. De spelers zijn wel gewoon stil geweest", zo laat de voetbalbond weten.

Volgens Van Marwijk was het voor de spelers van zijn team ook niet direct duidelijk waarom de minuut stilte werd gehouden. Pas na het duel werd duidelijk dat het voor de aanslag in Londen, waar ook Australiërs om het leven kwamen, was. Saudi-Arabië verloor de wedstrijd uiteindelijk met 3-2.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen