Eigenaar Vitesse hoeft tekort minder te dekken na bekerwinst

8 juni 2017, 20:36

De bekerwinst heeft Vitesse niet alleen sportief veel succes gebracht, ook op financieel gebied draait de club uit Arnhem een prima seizoen. Voor het eerste sinds de overname in 2010 hoeft eigenaar Alexander Chigirinsky nauwelijks geld bij te leggen.

De Russische investeerder pompte al ruim honderd miljoen euro in Vitesse, maar het goede seizoen van de club maakt dat de Arnhemmers financieel ineens een stuk meer te besteden hebben. De bekerwinst en de vijfde plaats op de ranglijst leveren zo'n vijf miljoen euro op. Dat heeft directeur Joost de Wit laten weten in gesprek met Omroep Gelderland.

"We ontvangen tussen de 3,5 en 4 miljoen euro omdat we de groepsfase van de Europa League hebben bereikt. Daarnaast zijn we twee plaatsen gestegen in het mediaklassement dat over de TV-gelden gaat", legt de directeur uit. De kosten zullen ongeveer hetzelfde blijven, maar onze inkomsten gaan voor het eerst boven de twintig miljoen euro uitkomen, ongeveer 22 miljoen." Verwacht wordt dat de inkomsten nog verder zullen stijgen door deelname aan de Europa League komend seizoen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen