Swart twijfelt aan Keizer als nieuwe hoofdtrainer Ajax

8 juni 2017, 21:33

Sjaak Swart weet niet of de tijd al rijp is om Marcel Keizer aan te stellen als hoofdtrainer van Ajax. Hij ziet eerder een rol als veldtrainer weggelegd voor de huidige coach van Jong Ajax. Zelf noemt hij Shota Arveladze, Morten Olsen, Michael Laudrup en Clarence Seedorf als mogelijke opvolgers van Peter Bosz.

Volgens diverse media lijkt Keizer de beste papieren te hebben om volgend seizoen trainer van Ajax 1 te worden. Swart weet niet of dat direct de beste oplossing is. "Ik zou hem er zeker bijnemen als veldtrainer. Hij heeft al met die jonge jongens gewerkt en bij het tweede heb ik heel goede wedstrijden gezien", zegt hij tegenover De Telegraaf. "Maar de nieuwe trainer moet ook iemand zijn die al reputatie heeft bij Ajax en die weet hoe het spel is."

Zelf denkt Swart aan Arveladze, Olsen, Laudrup en Seedorf. Maar hij betwijfelt of er bij Ajax zal worden geluisterd naar die adviezen. "Dat gebeurt wel vaker niet. Het is nu de keuze van Overmars, Van der Sar en Bergkamp", zegt Swart, die het vertrek van Bosz nog altijd betreurt. "Het is jammer voor de jonge gasten en iemand als Klaas-Jan Huntelaar die er net is."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen