Van Geel: "Liggen nog steeds ver achter op Ajax en PSV"

9 juni 2017, 07:46

Feyenoord werd afgelopen seizoen voor het eerst weer landskampioen in de Eredivisie en dat schept volgens technisch directeur Martin van Geel verwachtingen. Toch denkt hij dat de Rotterdammers, vooral op financieel gebied, nog een stuk achterliggen bij de concurrentie.

Twee jaar geleden stond Van Geel nog onder druk toen de prestaties bij Feyenoord te wensen over lieten. De jaren erna werden de KNVB-beker en de landstitel gewonnen. "We konden het ons vorige zomer voor het eerst permitteren om geen spelers te verkopen. Er was continuïteit. Dirk Kuyt speelde vervolgens een grote rol in het vertrouwen geven aan de groep. Dat leidde tot dit ongelooflijk mooie resultaat", blikt de technisch directeur terug in gesprek met het Brabants Dagblad.

Komend seizoen mag Feyenoord het gaan laten zien in de Champions League. Van Geel merkt dat bij de supporters het lagere budget dan concurrenten Ajax en PSV niet meer accepteren als excuus voor mindere prestaties. "De mensen wilden niet meer horen dat we qua budget zo ver achter liepen op Ajax en PSV. Maar structureel bepaalt de hoogte van het budget uiteindelijk toch waar je eindigt. We liggen met onze omzet nog steeds mijlenver op PSV en Ajax achter."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen