Positieve Robben: "Een verrassing in Parijs misschien?"

9 juni 2017, 23:45

Arjen Robben bekijkt het resultaat bij Zweden - Frankrijk (2-1) vanaf de positieve kant. Het lijkt erop dat het Nederlands elftal vanaf nu daadwerkelijk alles moet winnen. Daarbij maakt Oranje wel weer aanspraak op directe kwalificatie voor het WK. "Een verrassing in Parijs misschien?"

Nederland, dat vrijdag zelf eenvoudig met 5-0 won van Luxemburg, was meer gebaat bij een Franse zege. "Ik ben een positief man, maar van tevoren had ik ook liever gehad dat Frankrijk won. Nu hebben we groepswinst ook in eigen hand, maar is alles wel moeilijker geworden", concludeerde Robben in gesprek met de NOS. Oranje speelt donderdag 31 augustus de cruciale wedstrijd tegen de Fransen. "We kunnen heel pessimistisch doen, maar we moeten lekker positief blijven. De boodschap is dat iedereen aan het begin van het nieuwe seizoen scherp moet zijn."

De zege op Luxemburg stond in het teken van recordinternational Wesley Sneijder. De middenvelder speelde zijn 131ste interland waarmee hij Edwin van der Sar uit de boeken speelde. Direct na het eindsignaal sprak Robben Sneijder toe in de kleedkamer.  "Het is een uniek moment om bij stil te staan. Ik heb met hem zoveel mooie dingen meegemaakt. Voor hem heb ik niets dan lof, zowel als speler maar ook als persoon. Hij is door de jaren heen belangrijk geweest voor het Nederlands elftal."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen