Advocaat: "Passing Sneijder uitzonderlijke kwaliteit"

9 juni 2017, 23:56

Dick Advocaat zag de strijd en beleving bij Oranje die hij van tevoren had geëist. Het Nederlands elftal won vrijdag eenvoudig het kwalificatieduel met Luxemburg (5-0). In het bijzonder was de bondscoach tevreden over recordinternational Wesley Sneijder.

"We hebben laten zien wat het publiek graag wil", zegt Advocaat tegen de NOS. "Voor het publiek was het leuker geweest als we meer dan vijf doelpunten hadden gemaakt, maar ik ben tevreden over de inzet. We wilden echt. Sneijder en Arjen Robben waren bepalende spelers, maar nog een aantal speelde goed. Een aantal ook niet. Sommigen moeten beter. Maar dat houd je altijd."

Advocaat was onder de indruk van de passing van Sneijder. "Dat is een uitzonderlijke kwaliteit. Daar moeten we zo lang mogelijk van blijven profiteren. In de laatste fase zat hij er wel redelijk doorheen." De Kleine Generaal vindt dat Oranje zich herpakt heeft na het debacle in Bulgarije. "De spelers hebben zelf goed begrepen dat dat niet kon. Daar liep een elftal wat totaal geen uitstraling had. Vanavond wel, ook de voorgaande twee wedstrijden. Dat is alleen maar goed."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen