Streppel blikt terug: "Ødegaard was echt een hele hype"

11 juni 2017, 21:21

Jurgen Streppel kwam voor een verrassing te staan toen sc Heerenveen erin slaagde om Martin Ødegaard voor anderhalf jaar van Real Madrid te huren. Rondom het Noorse talent ontstond een hype en ineens kreeg de club heel veel aanvragen van journalisten om een wedstrijd bij te wonen.

Het eerste half jaar van Ødegaard bij Heerenveen was nog niet heel sprankelend. Maar volgens Streppel was het ook het plan om de middenvelder rustig te brengen. "We wilden graag een voorschot nemen op een eventueel vertrek van andere spelers bij Heerenveen. Daarom is Martin ook niet maar een half jaar bij ons. Dat zou niet de juiste zet zijn geweest. Hij blijft anderhalf jaar. We wilden hem langzaam brengen en laten wennen", legt hij uit tegenover FOX Sports.

De aandacht die er ineens, ook vanuit het buitenland, voor Heerenveen kwam had Streppel niet zien aankomen. Ødegaard was echt een hele hype. Er waren ineens zo veel journalisten. Dit had ik echt nog nooit meegemaakt", blikt de trainer lachend terug. De tweede seizoenshelft was er één die Heerenveen snel wilde vergeten. "Ik heb ook zeker fouten gemaakt. In de play-offs tegen FC Utrecht koos ik voor een andere aanpak. We wilden de tegenstander verrassen. Nou verrast hebben we zeker. Alleen vooral onszelf", doelt hij op de 1-3 nederlaag in eigen huis.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen