Wiegman positief: "We zijn véél verder dan op het WK"

12 juli 2017, 16:49

Sarina Wiegman is het Nederlandse vrouwenelftal aan het klaarstomen voor het EK in eigen land. Na oefenpotjes tegen Oostenrijk (vanavond, dinsdag) en Wales (8 juli) is het zover: dan treden de Oranje Leeuwinnen in de poulefase aan tegen Noorwegen, Denemarken en België.

Het is voor de Oranje-dames het grootste evenement sinds de zomer van 2015, toen Japan te sterk was in de achtste finales. Wiegman stelt dat de vrouwenploeg zich sindsdien enorm ontwikkeld heeft. "We zijn véél verder. Allereerst hebben we momenteel behoorlijk wat speelsters die drie eindtoernooien in hun rugzak hebben en dus het klappen van de zweep kennen. Daar komt bij dat een groot deel van onze selectie inmiddels bij binnen- én buitenlandse topclubs speelt. Zij zijn fulltime bezig met voetbal op hoog niveau en worden iedere dag uitgedaagd om het beste uit zichzelf te halen. Je ziet ook op trainingen en in wedstrijden dat het niveau nu veel hoger ligt. En dat moet ook, want we willen internationaal meestrijden", zegt Wiegman in De Telegraaf.

Wiegman heeft Foppe de Haan tijdens het EK als assistent aan haar zijde staan. "Foppe brengt natuurlijk onwijs veel ervaring mee", aldus Wiegman. "Allereerst als mens, met een heldere geest en ontzettend veel voetbal- en levenservaring die hij graag deelt. Daarnaast heeft hij eindtoernooien gespeeld met andere teams, waar hij af en toe over vertelt. Zowel op als naast het veld werken we heel prettig met elkaar samen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen