Oud-Ajacied Benni start trainerscarrière in vaderland

14 juni 2017, 09:48

Benni McCarthy (39) begint zijn trainerscarrière in Zuid-Afrika. De oud-Ajacied gaat aan de slag bij Cape Town City. Daarmee begint de voormalige spits zijn nieuwe loopbaan in zijn geboorteplaats. Hij komt terecht bij de nummer drie van Zuid-Afrika.

McCarthy beëindigde vier jaar geleden zijn spelersloopbaan. In Nederland raakte de Zuid-Afrikaan bekend bij Ajax, waar hij twee jaar speelde. In 1999 vertrok McCarthy naar Celta de Vigo. Later speelde hij ook nog voor FC Porto, Blackburn Rovers, West Ham United en Orlando Pirates, waar hij zijn loopbaan afsloot.

Hoogtepunt voor hem was de winst van de Champions League. Hij veroverde de prijs in 2004, met FC Porto. Benni was dat seizoen een belangrijke pion in het elftal van coach José Mourinho, dat AS Monaco in de finale met 3-0 versloeg. In de tweede ronde tegen Manchester United (2-1 en 1-1) scoorde hij twee keer.

Niet eerder stond McCarthy op eigen benen. Hij was wel assistent bij het Belgische Sint-Truiden. Een jaar geleden vertrok hij daar.

[tweet,CapeTownCityFC/status/874588287943532544

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen