Officieel: Donnarumma weigert te verlengen bij Milan

15 juni 2017, 18:25

Gianluigi Donnarumma weigert een nieuwe verbintenis te tekenen bij AC Milan. De Italiaanse club bevestigt donderdag dat de 18-jarige keeper niet akkoord is gegaan met het voorstel om zijn tot medio 2018 lopende contract te verlengen.

"Zijn zaakwaarnemer Mino Raiola heeft ons laten weten dat Donnarumma definitief heeft besloten om zijn contract bij AC Milan niet te verlengen", aldus Milan-topman Marco Fassone op een persconferentie. "We hebben hem een uitstekende aanbieding gedaan. Deze heeft hij bekeken, waarna hij ons heeft verteld dat hij niet wil bijtekenen. Derhalve komt er op 30 juni 2018 een einde aan zijn tijd bij AC Milan. Hij heeft zijn keuze niet louter om financiële redenen gemaakt."

Donnarumma doorliep de jeugdopleiding van AC Milan en debuteerde er op 16-jarige leeftijd in het eerste elftal. "We zijn verrast, we hoopten dat Donnarumma onze keeper voor de toekomst zou worden. Uiteraard bezorgt zijn beslissing ons een bittere smaak in de mond, maar we moeten verder", besluit Fassone.

Naar verluidt kon Donnarumma 4,5 miljoen euro per jaar plus bonussen gaan verdienen bij AC Milan, alleen wilde Raiola ook een gelimiteerde transfersom van 10 miljoen euro in het contract opnemen die in werking zou treden als de Rossoneri zich niet kwalificeren voor de Champions League. Er doen geruchten de ronde dat Donnarumma bij Real Madrid en Paris Saint-Germain 8 miljoen euro per seizoen kan gaan toucheren.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen