Officieel: Keizer is voor twee jaar de hoofdtrainer van Ajax

17 juni 2017, 15:10

Het zat er al enige tijd aan te komen en is nu officieel: Marcel Keizer volgt Peter Bosz op als hoofdtrainer van Ajax. Dat maakt de verliezend Europa League-finalist zaterdagmiddag wereldkundig. De coach, die overstapt van Jong Ajax, heeft voor twee seizoenen getekend. De club heeft bovendien de optie om het contract met een extra jaar te verlengen.

De 48-jarige Keizer maakte afgelopen seizoen grote indruk, door Jong Ajax met aantrekkelijk voetbal naar de tweede plaats te loodsen in de Jupiler League. Daarvoor werkte Keizer bij FC Emmen en SC Cambuur. In Leeuwarden werd hij op 13 februari 2016 aangesteld, maar met die club kon hij degradatie niet meer voorkomen. Vervolgens vertrok hij naar Jong Ajax en nu maakt de voormalig profvoetballer dus de stap naar het eerste elftal van Ajax, waar hij Peter Bosz opvolgt.

Algemeen directeur Edwin van der Sar vindt de keuze voor Keizer logisch. "Vanaf het moment dat de kans bestond dat wij op zoek moesten naar een andere trainer, was Keizer voor het Technisch Hart de geschikte kandidaat. Het past bij Ajax om eerst intern te kijken naar opvolging, in het verleden zijn vaker hoofdtrainers uit de eigen organisatie aangesteld", stelt hij in de verklaring op de clubwebsite.

"De positie van hoofdcoach kwam eerder vrij dan verwacht", vervolgt Van der Sar. "Vervolgens zijn wij de gesprekken gestart binnen het Technisch Hart en de directie. En daarna met de RvC en natuurlijk met Marcel zelf. Dat was allemaal positief waardoor we een nog beter gevoel hebben gekregen bij de keuze voor hem. Hij kent de spelers, de organisatie en staat achter de filosofie van de club. Bovendien heeft hij het bij de beloften het afgelopen seizoen, met een duidelijke speelwijze, uitstekend gedaan. Met goede en gevarieerde trainingen heeft hij de spelers zichtbaar beter gemaakt."  

Lees ook onze special over de loopbaan van Marcel Keizer

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen