Van Rhijn wil garanties bij Club, maar krijgt die niet

19 juni 2017, 11:32

Ricardo van Rhijn stevent af op een vertrek bij Club Brugge. Althans, de Nederlandse rechtsachter lijkt weinig perspectief te hebben in het Jan Breydelstadion. De 26-jarige back heeft bij de clubleiding aangegeven dat hij meer speeltijd wil, maar dat kan hem niet beloofd worden bij Blauw-Zwart.

Van Rhijn werd vorig jaar voor 1,6 miljoen euro door Club overgenomen van Ajax, maar raakte langzaam uit beeld bij de Brugse hoofdmacht. Dat vindt hij lastig, zo geeft manager Vincent Mannaert aan in Het Nieuwsblad. "Ricardo heeft aangegeven dat hij garanties wil om te spelen. En die kunnen wij hem niet geven. We bekijken en bespreken samen de mogelijkheden", aldus Mannaert.

De rechtsachter kwam afgelopen seizoen tot 29 duels (2.416 minuten), drie goals en vier assists voor Club Brugge. Van basisspeler werd hij figurant. "Waar het is misgelopen met Van Rhijn? Ricardo heeft het niet makkelijk met de Belgische manier van verdedigen. Veel verdedigend werk opknappen of duels aangaan: dat ligt hem minder. Hij komt beter tot zijn recht als hij de bal heeft in een vrije positie", zegt Mannaert. Deze woorden onderstrepen dat het perspectief van Van Rhijn in Brugge te wensen overlaat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen