Officieel: Jans als technisch manager terug bij Groningen

20 juni 2017, 16:30

Witte rook in het Noordlease Stadion. Ron Jans keert definitief als technisch manager terug bij FC Groningen, de club waar hij tussen 1982 en 1984 actief was als speler en tussen 2002 en 2010 succesvol was als coach. De 58-jarige Zwollenaar is de opvolger van Peter Jeltema, die per 1 september vertrekt.

Jans tekent voor één seizoen bij de club waar hij eerder 309 officiële wedstrijden in de dug-out zat, met de wederzijdse intentie om langer met elkaar door te gaan. De oud-trainer van de plaatselijke FC maakte de afgelopen vier seizoenen furore als eindverantwoordelijke van PEC Zwolle, waarmee hij de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal won. Na zijn periode in Zwolle zou hij aanvankelijk aan de slag gaan bij de KNVB, maar dat ketste af.

Deze carrièremove – Jans is nog nooit werkzaam geweest als technisch manager – had de trainer zelf niet verwacht. Wel wilde hij sowieso een jaar geen club trainen. "Nadat ik mijn vertrek als trainer bij PEC Zwolle had aangekondigd, was mijn plan om minimaal een jaar iets anders te gaan doen. Aanvankelijk als parttime docent bij de KNVB", aldus Jans, die zijn compagnon Leon Vlemmings toen opeens zag vertrekken. "De cursus zou op mijn schouders komen te liggen en dat zag ik niet zitten. Na lang wikken en wegen heb ik toen voor de functie bij de KNVB bedankt."

Het afketsen van de KNVB-deal was voor algemeen directeur Hans Nijland de aanleiding om eens een belletje te plegen naar Jans. Van het een kwam het ander en nu is Jans dus terug op het oude nest. "Ik ga het doen en ga kijken of het bij me past. Ik ben blij dat ik 1 juli al kan beginnen, zodat ik nog twee maanden over de schouder van Peter Jeltema kan meekijken. Het is toch een totaal ander vak dan trainer zijn. Ik ben heel benieuwd en nieuwsgierig naar hoe ik het ga ervaren. En dat bij de club, die mij vijftien jaar geleden de kans gaf om hoofdtrainer te worden in het betaalde voetbal. Ik hoop op een zelfde lange en succesvolle samenwerking als tijdens mijn periode als trainer bij de club", besluit Jans.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen