Mourinho reageert: "Betaalde 26 miljoen euro belasting"

20 juni 2017, 21:59

José Mourinho wordt in Spanje verdacht van belastingfraude. Hij zou tussen 2011 en 2012 voor 3,3 miljoen euro gefraudeerd hebben. De Spaanse autoriteiten hebben bevestigd dat er een onderzoek is ingesteld naar de trainer van Manchester United. Mourinho zegt zich er niet van bewust te zijn dat hij iets fout deed.

In een officiële verklaring bij de BBC ontkent Mourinho de belastingfraude. De manager zegt eveneens dat hij niet op de hoogte is van een eventueel onderzoek van de Spaanse autoriteiten naar zijn belastingzaken. Bovendien stelt de Portugees dat hij altijd de regels heeft gevolgd. "Hij heeft in de tijd dat hij in Spanje woonde ruim 26 miljoen euro aan belasting betaald", zo valt er te lezen in het statement vanuit zijn vertegenwoordiging.

Ook verklaart de vertegenwoordiging van Mourinho waarom er verhalen over fraude naar buiten komen. "Na een reglementswijziging is er een schikkingsovereenkomst gesloten met de belastingdienst over zijn fiscale zaken in 2013. De overheid heeft hem daarna verklaard dat hij aan alle verplichtingen had voldaan."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen