Jans: "Als Robben wil, moet je daar gebruik van maken"

21 juni 2017, 15:06

Ron Jans verbond zich dinsdag voor één seizoen, met een wederzijdse intentie voor een langere samenwerking, als technisch manager aan FC Groningen. De opvolger van de vertrekkende Peter Jeltema heeft zich meteen uitgesproken over een mogelijke terugkeer van Arjen Robben. Mocht de aanvoerder van Oranje hiervoor openstaan, dan moet Groningen volgens Jans meteen toeslaan.

Robben heeft al meermaals aangegeven dat hij ooit hoopt terug te keren bij Groningen. FCUpdate.nl vroeg aan Jans of hij in de komende jaren contact gaat onderhouden met de vleugelaanvaller van Bayern München. "Sterker nog: misschien zit Arjen hier op een gegeven moment in de komende jaren ook wel ergens. Daar heeft hij zich weleens positief over uitgelaten. Als Arjen hier weer een rol zou kunnen en willen spelen – in wat voor functie dan ook – dan moet je daar als club gebruik van maken", vindt Jans.

De kersverse technisch manager van Groningen is in ieder geval ervaringsdeskundige op het gebied van terugkomen bij De Trots van het Noorden. Daar was hij al als speler (1982-1984), als trainer (2002-2010) en nu dus als technisch manager actief. "Als trainer is het mij enorm bevallen om terug te keren, omdat ik toen een van de mooiste periodes uit mijn leven kende. Als technisch manager kan ik natuurlijk nog niet echt een oordeel vellen. Sommige mensen zeggen dat een terugkeer vaak misgaat, maar ik heb ook altijd gezegd dat ik niet als trainer terug zou keren bij FC Groningen. Ik wil namelijk geen krasje op die periode als coach hebben. Dit is echter een andere functie en ik hoop dat dit weer een mooie periode voor mijzelf en ook weer voor de club inluidt."

Er is bij Groningen veel veranderd in de afgelopen jaren, waarin Jans trainer was van sc Heerenveen, Standard Luik en PEC Zwolle. "Als je ziet waar de club zich nu bevindt en wat de plannen zijn, dan is dat geweldig. Het aantal mensen dat hier werkt, het topsportklimaat, het Topsportcentrum, de opleiding hoog in het vaandel, ik vind het allemaal geweldig. Ik voel mezelf daar in thuis. Maar nog belangrijker: Groningen staat voor een bepaald gevoel, in zowel voetbal als gedrag. Dat wil ik ook heel graag bewaken en toepassen", besluit Jans.

Bekijk hier het volledige video-interview van FCUpdate.nl met Ron Jans.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen