Chili gaat mogelijk ook gezamenlijk WK-bid indienen

22 juni 2017, 07:56

De Verenigde Staten, Mexico en Canada krijgen mogelijk concurrentie in de strijd om de organisatie van het WK 2026. Door de voorzitter van de bond van Chili is er gezegd dat er mogelijk ook een Zuid-Amerikaans bid ingediend zal worden bij de wereldvoetbalbond FIFA.

Chili hoopt het gastheerschap van het WK 2026 mogelijk samen met andere Zuid-Amerikaanse landen op zich te kunnen nemen. Dat heeft bondsvoorzitter Arturo Salah laten weten. Waar de VS het grootste deel van het WK 2026 willen organiseren, met de hulp van Mexico en Canada, hebben de Chilenen een soortgelijke constructie in gedachten in Zuid-Amerika. "We overwegen met twee of drie landen een WK-bid in te dienen", sprak Salah in Rusland, waar Chili is voor de Confederations Cup, tegen de verzamelde media. "We gaan het zien. De periode voor bids is open en we gaan kijken welke kansen er liggen voor het samenwerken met buurlanden."

Amerika, Mexico en Canada zijn de favoriet voor de organisatie van het WK 2026, wat de eerste mondiale titelstrijd wordt met 48 deelnemers. In het verleden werd het WK overigens vijfmaal in Zuid-Amerika georganiseerd, met de laatste edities in 2014 (Brazilië) en 1978 (Argentinië).

Manchester City - Real Madrid: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

Manchester City - Real Madrid: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen