Gemeente Den Haag geeft ADO-aandeel uit handen

22 juni 2017, 15:28

De gemeente Den Haag heeft besloten om haar prioriteitsaandeel in ADO Den Haag van de hand te doen. In een officieel perscommuniqué laat de gemeente van de Hofstad weten dat het aandeel wegens het ontbreken van een gezonde bedrijfsvoering en het onvoldoende toezicht kunnen houden teruggegeven is.

"Het college heeft grote bezwaren tegen de begroting die door de directie van ADO zonder goedkeuring van de gemeente heeft ingediend bij de KNVB", maakt de gemeente Den Haag duidelijk in het persbericht. Het noemt hierbij als voorbeeld dat ADO het voornemen heeft om 'meerjarige verplichtingen aan te gaan zonder dat deze in voldoende mate gedekt zijn'. Ook de overeenkomst met de Chinese grootaandeelhouder United Vansen kan rekenen op 'grote bezwaren' bij de gemeente. "Door deze overeenkomst wordt de Haagse voetbalclub structureel afhankelijk van externe financiering en wordt de macht van de grootaandeelhouder uitgebreid."

Voor de gemeente is het besluit niet zomaar tot stand gekomen. "In de afgelopen periode is alles gedaan om voor de Haagse voetbalclub alternatieve oplossingen te vinden. Oplossingen die de club duurzaam in een gezond financieel vaarwater zouden brengen. Die voorstellen zijn door ADO stelselmatig genegeerd", zo klinkt het vanuit de gemeente.

De gemeente benadrukt dat er snel duidelijkheid moet komen over de financiën van ADO. "Daar het college geen verantwoordelijkheid wil dragen voor het voorgelegde financiële beleid en het prioriteitsaandeel thans geen middel is gebleken om deugdelijk financieel toezicht uit te kunnen oefenen, rest niets anders dan het prioriteitsaandeel terug te geven. Het laten voortduren van de patstelling tussen ADO en de gemeente was niet in het belang van de voetbalclub", besluit de gemeente in het statement.

De begroting van ADO werd afgelopen vrijdag afgekeurd door de gemeente Den Haag. Dat gebeurde in een week waarin commissarissen Wim Deetman en Martin Jol ook al besloten om te vertrekken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen