Kameroen verspeelt voorsprong tegen Australië

22 juni 2017, 19:05

Kameroen en Australië hebben elkaar donderdag in het tweede Confederations Cup-duel op gelijke hoogte gehouden. In St. Petersburg maakte de kampioen van Oceanië een achterstand ongedaan. Ajax-doelman André Onana zat opnieuw op de bank. Trent Sainsbury (ex-PEC Zwolle) en Tomi Juric (ex-Roda JC) zorgden aan Australische zijde voor een vleugje Eredivisie. Ajdin Hrustic bleeft bij Australië op de bank.

Beide landen mochten beide niet verliezen om zicht te houden op het halen van de knock-outfase. In een voorzichtige eerste helft kwam Kameroen op slag van rust op voorsprong. Olymique Marseille-middenvelder André Zambo (foto) tikte de bal in blessuretijd over de twijfelende doelman Mathew Ryan heen.

De Aussies gingen in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker. Na een uur kreeg Australië een strafschop, ook nadat de video-scheidsrechter de situatie had beoordeeld. Mark Miligan benutte het buitenkansje. The Socceroos kregen het initiatief, maar dat leverde niets op. Ook een laat slotoffensief van Kameroen niet.

Dankzij het gelijkspel houden Kameroen en Australië kans om hun verblijf op de Confederations Cup te verlengen. De twee landen hebben elk een punt. Zondag speelt Kameroen tegen Duitsland, en Australië tegen Chili. Duitsland en Chili hebben drie punten en spelen donderdagavond nog tegen elkaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen