Sánchez bereikt mijlpalen bij gelijkspel Chili tegen Duitsland

22 juni 2017, 21:56   Bijgewerkt: 22 juni 2017, 23:14

Het topaffiche tussen Duitsland en Chili heeft donderdagavond op de Confederations Cup geen winnaar opgeleverd. La Roja vergat in Kazan een goede eerste helft te bekronen met een ruimere voorsprong en zag Duitsland langszij komen. Bij de Duitsers bleef Ajacied Amin Younes de hele wedstrijd op de bank.

Chili-ster Alexis Sánchez vestigde rap de aandacht op zich. Hij profiteerde van fout uitverdedigen van Arsenal-ploeggenoot Shkodran Mustafi. Sánchez zette razendsnel een een-tweetje op en strafte de fout van Mustafi af. Het doelpunt maakt hem topscorer aller tijden van Chili. Hij heeft nu 38 goals achter zijn naam staan, Marcelo Salas maakte er in zijn interlandcarrière 37.

Sánchez was sowieso op recordjacht. Zijn aantal interlands staat nu op 112. Daarmee evenaart hij doelman Claudio Bravo (Manchester City), die op de bank zat. Bovendien was zijn doelpunt de 400ste in het bestaan van de Confederations Cup. De openingstreffer bracht Chili op het goede pad. De kampioen van Zuid-Amerika zette de wereldkampioen flink onder druk, maar wist de voorsprong niet te verdubbelen. Vier minuten voor rust kreeg Chili de deksel op de neus. Lars Stindl (Borussia Mönchengladbach) was het eindstation van een mooie Duitse aanval. Uit het niets tekende de middenvelder voor de gelijkmaker.

Duitsland domineerde meer in de tweede helft, maar de kansen waren voor Chili. Mustafi bood de Zuid-Amerikanen weer een mogelijkheid, maar Edouardo Vargas (Hoffenheim) profiteerde daar niet van. Die Mannschaft kreeg zelf weinig kansen. Het duel ging uit als een nachtkaars. Door de remise hebben beide landen vier punten. Kameroen en Australië volgen op drie punten. Duitsland treft zondag Kameroen, Chili speelt tegen The Socceroos.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen