Officieel: Klich verruilt FC Twente voor Leeds United

23 juni 2017, 11:25   Bijgewerkt: 23 juni 2017, 11:53

Mateusz Klich heeft definitief de deur achter zich dichtgetrokken bij FC Twente. De Poolse balvirtuoos gaat aan de slag bij Leeds United, dat de komst van de Poolse middenvelder officieel bezegeld heeft. Daar tekent de oud-speler van PEC Zwolle een meerjarige verbintenis.

Zodoende blijft het verblijf van Klich bij Twente beperkt tot één seizoen. De middenvelder werd vorig jaar zomer overgenomen van 1. FC Kaiserslautern en kwam in dertig officiële optredens tot zes goals voor de Enschedese formatie. Eerder won de Pool de KNVB Beker met PEC Zwolle. Twente moet dertig procent van de transfersom voor Klich afstaan aan derden, zo melden de Tukkers.

Klich is de eerste zomeraanwinst van Leeds United, dat uitkomt in de Engelse Championship. "Ik ben zeer blij dat ik getekend heb bij zo'n mooie club. Ik kijk ernaar uit om in het beroemde witte shirt te mogen spelen. Ik wil mezelf graag testen in de Championship. Ik kan niet wachten. Afgelopen seizoen kwam het team al dicht bij promotie. Hopelijk kunnen we het komend seizoen nóg beter doen", zei Klich bij zijn presentatie in Leeds.

Newcastle United-middenvelder Haris Vuckic (24) is door Twente reeds aangetrokken als opvolger van Klich.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen